Förra helgen i Kungsträdgården

Förra helgen spenderade jag i Stockholm hos kusinen min, Lottie. Fredagen började med att vi hade picknick i Vitabergsparken med Lotties kompis. Hur skönt som helst ända tills det började regna. Vi trotsade regnet och åkte ut till Midsommarkransen där vi besökte Vintagefabriken som var hur mysig som helst. Är ni i Stockholm måste ni helt klart besöka den. Efter Vintagefabriken kikade vi runt lite i affärer och jag fyndade en prickig dröm som jag lovar att ni ska få se.
På eftermiddagen var vi tvugna att göra ett stopp i Kungsträdgården där vi åt glass och jag tog fotograferade lite. På kvällen åt gjorde vi tacos då det faktiskt var fredag för att sedan ta en kvällsprommenad på Stockholms gator. Ute var det alldeles ljummet och folk satt på uteserveringar trots att klockan var tio.
På lördagsförmiddagen träffade jag Matilda. Vi köpte små blommor för att göra egna kransar och gick sedan även vi till Kungsträdgården. Här höll träden faktistk på att blomma över men var himlans fina i alla fall. Vi kikade runt lite i affärerna och jag köpte ännu en prickig dröm.
Ungefär så såg min resa till Stockholm förra helgen ut. Helt perfekt vill säga.
 
Ikväll kommer mina fina vänner hit för tacos, rabarberpaj och Eurovision mys. Det kommer garanterat bli toppen. Ska ni kolla på Eurovision?
 
Ha en fin kväll!

sånt som är fint.

Fem fina saker just nu.
 
* Träden grönskar, hela världen blev plötsligt helt grön.
* Jag är ledig idag vilket betyder att jag kan spendera dagen med fina vänner och glass i stadsparken.
* Idag har The great gatsby premiär, åh vad jag vill se den!
* Det är fyra veckor kvar till jag slutar ettan idag och ungefär lika lång tid tills jag åker utomlands.
* Idag bär jag min bästaste prickiga klänning. Åh!
 
Kramar
 

Lite fler böcker

Här kommer lite fler böcker jag läst i år. Två stycken närmare bestämmt!
Sommaren jag blev vacker - Jenny Han
En bok om Isabel som vars familj varje sommar åker till havet och spenderar semestern med Susanah och hennes två söner. Isabel stöter självklart på massvis med kärleksproblem. "Sommaren jag blev vacker" var väldigt lättläst och är nog egentligen ämnad för lite yngre åldrar vilket jag märkte främst i språket. Jag kommer nog tyvärr inte läsa fortsättningen då handlingen inte var tillräckligt intressant.
 
Divergent - Veronica Roth
En hungerspelsaktig futuristisk bok om ett samhälle som är uppdelat i falanger; de ärliga, de osjälviska, de tappra, de fridfulla och de lärda. Varje år måste alla sextonåringar välja vilken falang de vill tillhöra vilket kan innebära att de aldrig mer får träffa sina familjer. En riktigt bra bok, ville läsa fortsätningen så fort jag läst ut denna. LÄS,LÄS,LÄS!

Vitsippsskogen

Då vitsipporna fortfarande stod i blomm begav jag och Matilda oss ut i skogen för lite fotografering. Jag är fortfarande nybörjare med reflexskärmen men fick till några fina bilder i alla fall.
Vitsippor måste väl ändå vara något av det absolut finaste? plus Matilda såklart!
 
Kramar

Fint på rummet

För någon vecka sedan bestämmde jag mig för att byta ut min svarta stol som nattduksbord till en gammal sockerlåda. Så här fint blev det. Jag är himlans nöjd och skulle helst spendera all min tid i mitt rum. När jag inte är i mitt rum är jag mer än gärna utomhus. Världen har blivit alldeles grön och det går inte en sekund utan att jag förundras över hur vackert det är ute.
På mitt nya nattduksbord hittar man en vas med blommor (inte längre vitsippor då de tyvärr håller på att ge sig för i år), min nyårsburk och de superfina grönrandiga sugrören jag fick av mamma här om veckan. Åh!
 
Kramar
 

Nu är det vår - på riktigt!

Den första maj var jag ute i skogen med mamma, pappa, mormor och farfar. Vi åt frukost vid vattnet och hade det allmänt supermysigt. Jag passade även på att fotografera blåsipporna.
Marken var alldeles blå och en hel del bilder blev det. Jättekul då det var länge sedan jag fotade blommor. Nu är det vår, på riktigt!! 
Även idag skiner solen och det dröjer inte länge innan både häggen och syrenen slår ut, åh. Maj måste helt klart vara den bästa månaden.
 
Ha en fin dag och njut av solen!

RSS 2.0