Fem stycken böcker.

Andra dagen tillbaka i skolan avklarad! Jag måste säga att jag tror att detta skolår kommer bli toppen. Med lite nya roliga ämnen på schemat kommer året förmodligen gå rysligt fort. 

Nu hade jag tänkt att dela med mig av lite böcker jag läst på senaste tiden. För att göra det lite lätt för mig själv delar jag med mig av baksides texten och lite egna tankar. 
 
Da Vinci koden av Dan Brown
Robert Langdon befinner sig i Paris för att hålla en föreläsning när han väcks av ett viktigt telefonsamtal. Den åldrade intendenten på Louvren har blivit brutalt mördad inne på museet, och ett märkligt chiffer har hittats intill hans kropp. Langdon kallas till platsen för att hjälpa till att lösa gåtan, ovetandes att polisen också håller honom för misstänkt till dådet.
Medan Langdon och den franska polisens kryptograf, Sophie Neveu, söker avtäcka det gåtfulla meddelandet finner de ledtrådar gömda i Leonardo da Vincis verk --ledtrådar som är synliga men samtidigt skickligt förklädda av konstnären.
En koppling till den mördade intendenten stärks när det avslöjas att han tillhört Prieuré de Sion -- det sekreta sällskap som innehållit medlemmar som Newton, Botticelli, Viktor Hugo och da Vinci. Langdon misstänker nu att de är en fantastisk historisk hemlighet på spåren, en hemlighet som genom århundradena bevisats var lika upplysande som farlig. Ifall det labyrintiska pusslet inte hinner dechiffreras i tid går en explosiv forntida sanning i graven.En rasande kapplöpning vidtar.
 
Efter att ha sett filmen da Vinci koden var jag ju bara tvungen att läsa boken. Filmen har i många år varit en av mina absoluta favoriter och det blev även boken. Dan Brown har en förmåga att få en att aldrig vilja sluta läsa utan bara bläddra på, sida efter sida. Jag kan inte rekomendera den här boken (och resten av Dan Browns böcker) tillräckligt mycket! Skräms inte av tjockleken, ni kommer inte vilja att boken ska ta slut!
 
Unga Kvinnor av Louisa May Alcott
Systrarna March växer upp i en pittoresk liten stad i 1860-talets USA. Det är den vackra och lite fåfänga Meg, pojkflickan Jo, känsliga Beth och romantiska Amy. Deras far är ute i kriget, familjen har ont om pengar och de får klara sig så gott de kan. Visst drömmer de om att bli rika och uppvaktade. Men som Jo säger: -Jag tror inte att fina unga damer har ett dugg roligare än vi, trots våra gamla klännigar och våra för små skor.
 
En himla fin bok med ett speciellt språk och handling. Det var roligt att få läsa något annorlunda mot vad jag brukar. Jag fullkomligt älskade karaktärerna. Från början var det lite svårt att veta vem som var vem men det tog inte lång tid förns man kände flickorna utan och innan. Alltså en bok för er som letar efter något annorlunda.
 
Harry Potter and the Philosopher's Stone av J.K Rowling
Harry Potter thinks he is an ordinary boy - until he is rescued by a beetle-eyed giant of a man, enrols at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, learns to play Quidditch and does battle in a deadly duel. The reason... HARRY POTTER IS A WIZARD!

Ja ni. Jag tror att det var ungefär sjätte gången jag läste denna bok, men faktiskt den första gången på engelska. Jag trodde nog aldrig att jag skulle kunna avguda J.K Rowling mer än vad jag redan gjorde men johodå. Det finns inte ord för hur mycket jag tycker om dessa böcker. Har ni inte läst dom har ni det mest fantastiska äventyret framför er! Ett tips är att läsa de på engelska. Rowlings språk är både vackert och humoristiskt och då vill man ju läsa det precis som hon skrivit det.
 
Inferno Dan Brown
Harvardprofessorn i religiös symbolik, Robert Langdon, vaknar mitt i natten i en sjukhussäng med blixtrande huvudvärk. Han har ingen aning om var han befinner sig, inte heller vad som hänt honom de senaste dygnen. Bara några timmar senare utsätts han för ett attentat och tvingas fly handlöst tillsammans med kvinnan som vårdat honom, Sienna Brooks. I sin kavaj upptäcker han ett oroväckande föremål...
Allteftersom Langfon börjar förstå vad som hänt växer en bild av ett fruktansvärt hot fram - skapat av ett geni vars fixering vid världens undergång bara kan mäta sig med hans kärlek till ett av de mest fascinerande litterära mästerverk som någonsin skrivits - Dantes möra poem Helvetet. Under en vild jakt genom Florens myllrande och historiefyllda gator, palats och lönngångar inser Langdon att han i en kamp mot klockan är tvungen att lösa de gåtor som de mystiska föremålet innehåller - innan ett inferno utbryter...
 
Ännu en Dan Brown bok. Denna hade jag sparat till Öland och nu ångrar jag att jag inte sparade den lite längre. BROWN HAR GJORT DET IGEN! Spänning från första till sista sidan och en riktig bladvändare. Jag ville helt enkelt inte att den skulle ta slut.
 
Återkomsten Tamara McKinley
 
Sydney 1887
Det är nyårsfest i guvernörsresidenset. I en undanskymd del av trädgården inträffar något som får vittgående konsekevenser för människor av flera generationer.
 
London 1920
Lulu Pearson firar stora framgångar som konstnär. Beställningarna strömmar in, det råder ingen tvekan om att hon är en stjärna på uppåtgående. Men en dag får hon ett brev som kan förändra allt. Det kommer från Joe Reilly, ägare av ett kapplöpningsstall på Tasmanien. Det han berättar gör henne djupt förbryllad och hon beslutar att resa dit. Clarice Pearson blir förfärad över Lulus planer. Det är många år sedan hon och hennes unga släkting lämnade Tasmanine. Hon hade aldrig trott att någon av dem skulle återvända, aldrig ens övervägt det. Trots Clarices uttryckliga förbud håller Lulu fast vid sitt beslut. Hon anar inte att återkomsten kommer att röra upp känslor hos fler personer och sätta igång en kedja av oväntade händelser. Det börjar redan när hon stigar av båten och möter Joe Reillys bruna blick. Och det fortsätter ögonblickligen efter, då någon styr sin bil rakt emot henne och trambar ner gaspedalen...
 
Detta är den senaste boken jag läst. För mig som älskar 20-talet var det en fin bok med vackra beskrivningar. För dom som söker spänning är detta förmodligen inte rätt bok då det inte hände jättemycket. Men jag måste helt klart säga att jag tyckte om den, speciellt hur McKinley beskriver miljöerna och de vackra 20-tals klänningarna. 
 
____________________________________________________________________________________________________
 
Det var alltså några böcker jag läst på sistone. Det var väldigt länge sedan jag gjorde ett liknande inlägg och just därför blev det hela fem böcker att skriva om. Vad tycker ni, borde jag fortsätta med dessa bokinlägg?
Kramar
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0