En fotografering med Amanda, del två.

Godmorgon på er!  
Nu hade jag tänkt dela med mig av ännu några bilder på Amanda.
Vad tycker ni om de?
 
kramar

En kalaslördag.

Av någon anledning sköt besökarstatistiken i höjden igår vilket förstås är jättekul. Välkommna hit och hoppas att ni stannar kvar!! Då var det måndag igen och skolan är i full gång. Idag tänker jag tillbaka på en riktig kalaslördag, här kommer några bilder.
Dagen började med en höjdar frukost och lite serietittande, hur fint som helst.
Efter frukosten slog jag in lite paket, det var ju nämligen kalasdags! Min vackra vän Emma hade fyllt sjutton år. Hon fick ett par skrivblock och te, sådant jag vet att hon tycker om.
Och här är hon, födelsedagsbarnet. Iförd en en alldeles färgsprakande klänning och serpentiner i håret. Megafint.
 
Kramar

En fotografering med Amanda.

Här om veckan fotograferade jag den sanslöst snygga Amanda! En fin vän som jag inte hade träffat på näst intill evigheter. Här kommer några bilder från fotograferingen.
Efter vi fotograferat fixade vi lite med hennes nya blogg, kika in den här!
 
Kramar

Fem stycken böcker.

Andra dagen tillbaka i skolan avklarad! Jag måste säga att jag tror att detta skolår kommer bli toppen. Med lite nya roliga ämnen på schemat kommer året förmodligen gå rysligt fort. 

Nu hade jag tänkt att dela med mig av lite böcker jag läst på senaste tiden. För att göra det lite lätt för mig själv delar jag med mig av baksides texten och lite egna tankar. 
 
Da Vinci koden av Dan Brown
Robert Langdon befinner sig i Paris för att hålla en föreläsning när han väcks av ett viktigt telefonsamtal. Den åldrade intendenten på Louvren har blivit brutalt mördad inne på museet, och ett märkligt chiffer har hittats intill hans kropp. Langdon kallas till platsen för att hjälpa till att lösa gåtan, ovetandes att polisen också håller honom för misstänkt till dådet.
Medan Langdon och den franska polisens kryptograf, Sophie Neveu, söker avtäcka det gåtfulla meddelandet finner de ledtrådar gömda i Leonardo da Vincis verk --ledtrådar som är synliga men samtidigt skickligt förklädda av konstnären.
En koppling till den mördade intendenten stärks när det avslöjas att han tillhört Prieuré de Sion -- det sekreta sällskap som innehållit medlemmar som Newton, Botticelli, Viktor Hugo och da Vinci. Langdon misstänker nu att de är en fantastisk historisk hemlighet på spåren, en hemlighet som genom århundradena bevisats var lika upplysande som farlig. Ifall det labyrintiska pusslet inte hinner dechiffreras i tid går en explosiv forntida sanning i graven.En rasande kapplöpning vidtar.
 
Efter att ha sett filmen da Vinci koden var jag ju bara tvungen att läsa boken. Filmen har i många år varit en av mina absoluta favoriter och det blev även boken. Dan Brown har en förmåga att få en att aldrig vilja sluta läsa utan bara bläddra på, sida efter sida. Jag kan inte rekomendera den här boken (och resten av Dan Browns böcker) tillräckligt mycket! Skräms inte av tjockleken, ni kommer inte vilja att boken ska ta slut!
 
Unga Kvinnor av Louisa May Alcott
Systrarna March växer upp i en pittoresk liten stad i 1860-talets USA. Det är den vackra och lite fåfänga Meg, pojkflickan Jo, känsliga Beth och romantiska Amy. Deras far är ute i kriget, familjen har ont om pengar och de får klara sig så gott de kan. Visst drömmer de om att bli rika och uppvaktade. Men som Jo säger: -Jag tror inte att fina unga damer har ett dugg roligare än vi, trots våra gamla klännigar och våra för små skor.
 
En himla fin bok med ett speciellt språk och handling. Det var roligt att få läsa något annorlunda mot vad jag brukar. Jag fullkomligt älskade karaktärerna. Från början var det lite svårt att veta vem som var vem men det tog inte lång tid förns man kände flickorna utan och innan. Alltså en bok för er som letar efter något annorlunda.
 
Harry Potter and the Philosopher's Stone av J.K Rowling
Harry Potter thinks he is an ordinary boy - until he is rescued by a beetle-eyed giant of a man, enrols at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, learns to play Quidditch and does battle in a deadly duel. The reason... HARRY POTTER IS A WIZARD!

Ja ni. Jag tror att det var ungefär sjätte gången jag läste denna bok, men faktiskt den första gången på engelska. Jag trodde nog aldrig att jag skulle kunna avguda J.K Rowling mer än vad jag redan gjorde men johodå. Det finns inte ord för hur mycket jag tycker om dessa böcker. Har ni inte läst dom har ni det mest fantastiska äventyret framför er! Ett tips är att läsa de på engelska. Rowlings språk är både vackert och humoristiskt och då vill man ju läsa det precis som hon skrivit det.
 
Inferno Dan Brown
Harvardprofessorn i religiös symbolik, Robert Langdon, vaknar mitt i natten i en sjukhussäng med blixtrande huvudvärk. Han har ingen aning om var han befinner sig, inte heller vad som hänt honom de senaste dygnen. Bara några timmar senare utsätts han för ett attentat och tvingas fly handlöst tillsammans med kvinnan som vårdat honom, Sienna Brooks. I sin kavaj upptäcker han ett oroväckande föremål...
Allteftersom Langfon börjar förstå vad som hänt växer en bild av ett fruktansvärt hot fram - skapat av ett geni vars fixering vid världens undergång bara kan mäta sig med hans kärlek till ett av de mest fascinerande litterära mästerverk som någonsin skrivits - Dantes möra poem Helvetet. Under en vild jakt genom Florens myllrande och historiefyllda gator, palats och lönngångar inser Langdon att han i en kamp mot klockan är tvungen att lösa de gåtor som de mystiska föremålet innehåller - innan ett inferno utbryter...
 
Ännu en Dan Brown bok. Denna hade jag sparat till Öland och nu ångrar jag att jag inte sparade den lite längre. BROWN HAR GJORT DET IGEN! Spänning från första till sista sidan och en riktig bladvändare. Jag ville helt enkelt inte att den skulle ta slut.
 
Återkomsten Tamara McKinley
 
Sydney 1887
Det är nyårsfest i guvernörsresidenset. I en undanskymd del av trädgården inträffar något som får vittgående konsekevenser för människor av flera generationer.
 
London 1920
Lulu Pearson firar stora framgångar som konstnär. Beställningarna strömmar in, det råder ingen tvekan om att hon är en stjärna på uppåtgående. Men en dag får hon ett brev som kan förändra allt. Det kommer från Joe Reilly, ägare av ett kapplöpningsstall på Tasmanien. Det han berättar gör henne djupt förbryllad och hon beslutar att resa dit. Clarice Pearson blir förfärad över Lulus planer. Det är många år sedan hon och hennes unga släkting lämnade Tasmanine. Hon hade aldrig trott att någon av dem skulle återvända, aldrig ens övervägt det. Trots Clarices uttryckliga förbud håller Lulu fast vid sitt beslut. Hon anar inte att återkomsten kommer att röra upp känslor hos fler personer och sätta igång en kedja av oväntade händelser. Det börjar redan när hon stigar av båten och möter Joe Reillys bruna blick. Och det fortsätter ögonblickligen efter, då någon styr sin bil rakt emot henne och trambar ner gaspedalen...
 
Detta är den senaste boken jag läst. För mig som älskar 20-talet var det en fin bok med vackra beskrivningar. För dom som söker spänning är detta förmodligen inte rätt bok då det inte hände jättemycket. Men jag måste helt klart säga att jag tyckte om den, speciellt hur McKinley beskriver miljöerna och de vackra 20-tals klänningarna. 
 
____________________________________________________________________________________________________
 
Det var alltså några böcker jag läst på sistone. Det var väldigt länge sedan jag gjorde ett liknande inlägg och just därför blev det hela fem böcker att skriva om. Vad tycker ni, borde jag fortsätta med dessa bokinlägg?
Kramar
 
 

Ännu en Ölands kväll.

Det där med att hösten snart är här märker man inte av ett dugg idag. Bara ben är en självklarhet och ett dopp i sjön skulle sitta väldigt fint.
 
Nu tänkte jag ännu en gång blicka tillbaka till Öland. Denna gång till raukarna.
Denna kväll tog vi med oss en engångsgrill och grillade kyckling som avnjöts med potatissallad. Fantastiskt gott och himlans mysigt. Rasmus och pappa ställde upp på några bilder i solnedgången, superfint. Jag låter bilderna tala för denna kväll helt enkelt.
 
Kramar

En spontanfotografering

För ungefär en vecka sedan tog jag med mig Louise ut i skogen på en liten spontanfotografering. Det var riktigt kul och jag fick flera fina bilder men när jag såg denna bleknade alla andra i jämförelse. Fina Lousie! (Fotoidén fick jag från en av mina favoritbloggar)
 

Ha en fin kväll!
Kramar
 

Några Ölandsbilder från Kapelludden

För en stund sedan vräkte regnet ner och nu skiner solen igen. Det känns som höst i luften vilket ger mig väldigt blandade känslor. Dagar som denna tänker jag tillbaka till Öland. Här får ni se lite bilder från yttligare ett smultronställe (Öland kryllar verkligen av smultronställen!).
 
Kapelludden
Ett fantastiskt vackert ställe där vattnet är så långgrunt så man måste sätta sig på knä för att kunna doppa sig om man inte går långt, långt ut.
Just denna kväll var vi där vid solnedgången vilket alltid är fantastiskt. Det är knasigt hur mycket jag älskar havet och denna plats.
Nu ska jag ta en kopp te, en bok och en filt och slå mig ner i sängen. Det bästa med regniga dagar!
Kramar

Om några loppisfynd.

Igår förmiddag var jag och mamma iväg på loppis. Fantastiskt mysigt om ni frågar mig. Och gissa om vi fyndade?
 
Två stycken stora resväskor hittade vi för bara sjuttiofem kronor styck, fynd!
 
Och jag hittade denna super fina burk som fick agera pennställ. En guldpeng fick jag betala.
 
En liten bild på de fina blommorna som pryder mitt nattduks bord får också vara med.
 
Även idag har jag varit på loppis, en backluckeloppis till och med. I vår lilla stad arrangeras en sådan en gång om året. Himla kul det här med loppis måste jag säga.
 
Kramar

Smultron & vitsippa

I en liten butik på Öland hittade jag något jag länge letat efter, skolplancher!! Så nu mera klär en smultronplanta och en vitsippa min vägg. Jag är verkligen hur nöjd som helst, åh vad jag trivs i mitt rum. Med ordet dröm över sängen, en sockerlåda proppad med böcker som nattduksbord, fina hattar på sänggaveln och rosigt lakan kan det väl inte bli bättre?
Här ser ni mig och en av hattarna som pryder min sänggavel. Klänningen är second hand-fyndad och får mig att känna mig lite som Alice i underlandet. Himla fint. Idag står lite fotografering på schemat, toppen!
 
Kramar
 

Om en solnedgång på klapperstensstranden.

Idag hade jag tänkt att ta med mig kameran ut och fotografera lite. Istället blev det serietittande och storstädande i rummet då regnet vräkde ner. Så istället för bilder från trädgården får ni här några Ölands bilder.
Andra kvällen på Öland spenderades på ännu ett smultronställe; Klapperstensstranden.
Dit hade vi tagit med oss lax från Kårehamn, färsk potatis och surdegsbröd från ett favoritbageri. En riktig kalassmörgås vill säga, mums!
Efter laxsmörgåsarna läste jag några sidor i min bok som följer med över allt när man är på Öland. Lillebror spenderade tiden med att kasta macka.
När vi bestämmde oss för att åka tillbaka till stugan hade solen nästan nått horisonten och jag kunde inte låta bli att föreviga ögonblicket. En himla fin kväll!
 
Kramar
 

Hemma från mitt sommarparadis.

Igår kom jag hem från en av mina favoritplatser; Öland. Där har jag spenderat de fem senaste sommrarna och den här gången i en och en halv vecka.
Första kvällen besökte vi ett av våra riktiga smultronställen, kårehamn. På bilden ovan ser ni pappa som även han förevigar kvällen med en kamera.
Picknick är ett måste på semestern, här ser ni mamma med picknickkorgen.
Havet.
 
Flera bilder från fantastiska Öland kommer.
Många kramar.
 
 
 
 

Louise & Julia: fjärde delen

De här två är de sista bilderna på Louise och Julia för denna gång. Fotograferingen var verkligen jätterolig och jag fotar gärna dessa flickor igen. Måste passa på att ge lite cred till Julias bror David som agerade reflexskärmshållare!
 
För er som inte visste har jag fotat Louise flera gånger förut. Kika in det här: What I never told you, In a fairytaleHaunted,   Peace, love & understanding.
 
Kramar

Louise & Julia: tredje delen

Tredje delen. Den andra bilden är en av mina absoluta favoriter så jag tycker att det är oerhört synd att kvalitén blir som den blir när man förminskar bilderna. Någon som har något tips för att slippa kasst bildkvalité på bloggen?
 
Vad tycker ni om dessa bilder? Är flickorna inte supersnygga?

RSS 2.0